Routebeschrijving naar het waterschapshuis

Routekaartje met route naar het kantoor van waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk

Bezoekadres

Handelsweg 100, 2988 DC RIDDERKERK

Openbaar Vervoer

Het waterschapshuis is met het openbaar vervoer op meerdere manieren te bereiken.
Tussen NS station Barendrecht en het waterschapshuis rijdt er tussen 07:05 en 09:50 en vanaf 14:07 tot 18:07 uur ieder kwartier een bus, buslijn 188 van RET.

Deze bus vertrekt van het parkeerdek dat u ziet bij het verlaten van het station, dus niet van het busstation onderaan de roltrap.

Buslijn 188 NS station Barendrecht - waterschapshuis: RET buslijn 188

Plan uw reis via 9292.

Auto

Plan uw reis via www.routeplanner.nl.

Route vanuit Europoort (A15)

Volg de A15 richting Ridderkerk/Nijmegen. Neem de afslag IJsselmonde/Barendrecht (afslag 20). Bij de verkeerslichten rechtdoor. Dit is de Veren Ambachtseweg. U ziet links de ingang van het parkeerterrein van het waterschapshuis liggen.

Vanuit Nijmegen/Gorinchem (A15)

Neem de A15 richting Europoort-IJsselmonde en ga op het knooppunt Ridderkerk-Noord richting IJsselmonde. Neem afslag 20 (IJsselmonde/Barendrecht). Volg verder de route bij het *

Vanuit Rotterdam (A16):

Ga na de Van Brienenoordbrug richting Europoort en neem afslag 20 (IJsselmonde/Barendrecht). Volg verder de route bij het *.

Vanuit Dordrecht (A16):

Volg op knooppunt Ridderkerk de A15 richting Ridderkerk/Europoort. Houd hierna IJsselmonde/Barendrecht/Ridderkerk aan. Vervolgens IJsselmonde/Barendrecht en neem afslag 20 (IJsselmonde/Barendrecht).

Parkeren

*Bij het kantoor van waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk is een parkeerterrein. Sla bij de verkeerslichten rechtsaf richting Ridderkerk-Rijsoord/Barendrecht. Houd links aan, sla dan bij de verkeerslichten linksaf en ga vervolgens rechtdoor. Dit is de Veren Ambachtseweg. U ziet links de ingang van het parkeerterrein van het waterschapshuis liggen. 

P+R

Mocht het parkeerterrein vol zijn, dan kunt u ook gratis parkeren bij de P+R parkeerplaats achter de A15. U komt hier door vanaf het waterschapshuis de richting Ring Rotterdam, Zierikzee, Europoort aan te houden en onder de snelweg door te rijden. Vervolgens gaat u bij de eerste verkeerslichten rechtsaf (zie bovenstaand kaartje). U hier vindt u het P+R terrein. (Schaapherderweg 4 Ridderkerk)

Elektrisch opladen

Waterschap Hollandse Delta hecht veel waarde aan duurzaamheid. Bezoekers van het waterschap met een elektrische auto kunnen gebruik maken van de oplaadpunten op het parkeerterrein van WSHD.

Fiets/lopend

De meest 'veilige' weg op de fiets of lopend van het station naar het waterschapshuis.