We ervaren vaker warmte, droogte of juist wateroverlast. Dat heeft ook gevolgen voor je tuin. Bescherm je tuin daarom tegen klimaatverandering. En weet dat je subsidie kunt krijgen voor water- en groenprojecten voor jouw tuin, wijk, school of vereniging.

Klimaatvriendelijke tuin

Hoe doe je dat? Vang regenwater op in een regenton en geef daarmee je planten water. Bedek de kale grond met compost of maaisel en plant bodembedekkers, heesters of bomen. Zo voorkom je uitdroging van de bodem. Vervang tuintegels door gras, planten, houtsnippers, grind of schelpen. Deze houden water beter vast. Leg een geveltuintje aan. Je tuin vergroenen kan op veel manieren en is bovendien goed voor de biodiversiteit.

Subsidieregeling

Waterschap Hollandse Delta zet zich in om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen en te beperken waar mogelijk. Vraag daarom subsidie aan voor water- en groenprojecten voor jouw tuin, wijk, school of vereniging. Dat kan al voor maatregelen vanaf 250 euro. Je krijgt 20% van de gemaakte kosten terug. Een aanvraag indienen kan tot 1 november 2022.

Geveltuin

Wil je meer weten over onze subsidie en waterinitiatieven?

Lees voor meer inspiratie over de waterinitiatieven van anderen en de voorwaarden voor het aanvragen van subsidie onze subsidieregeling.

 onze subsidieregeling

In de rubriek Buiten gewoon groen vertelt Hollandse Delta iedere week iets over de natuur in onze omgeving. Het waterschap verzorgt veel groen in de polder.