Bij onze baggerwerkzaamheden is jouw medewerking misschien nodig. Daarom vertellen we graag meer over waar we in 2023 baggeren en wat daar bij komt kijken.

Planning

Onze geplande baggerwerkzaamheden op Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten, in de Hoeksche Waard, IJsselmonde en Dordrecht vind je op onze website. Een aannemer voert het werk uit in overleg met de aanliggende eigenaren/gebruikers van de sloot. De planning van het baggeren en de contactgegevens van de aannemers staan op onze webpagina: www.wshd.nl/baggeren.

Bagger op de kant

Soms lukt het niet om de bagger direct naast de sloot op de kant te zetten. Dan zoeken we in overleg met de eigenaar/gebruiker naar een andere plek op hetzelfde perceel of een ander perceel van dezelfde eigenaar/gebruiker. Als dat niet lukt of te duur is, kijken we of de bagger op een perceel in de buurt mogelijk is. Als dat ook niet gaat, zoekt de aannemer in overleg met de eigenaar een andere oplossing.

5-dagenregeling

Agrariërs willen hun land vaak direct na de oogst bewerken en inzaaien. Zij kunnen een beroep doen op de 5-dagenregeling. Na goedkeuring komt de aannemer binnen 5 werkdagen baggeren. Het aanvraagformulier voor de 5-dagenregeling staat op onze webpagina: www.wshd.nl/baggeren.

Baggerwerkzaamheden in landelijk gebied

In de rubriek Buiten gewoon groen vertelt Hollandse Delta elke twee weken iets over de natuur in onze omgeving. Het waterschap verzorgt veel groen in de polder.

Afleveringen nalezen?

Een aflevering nalezen? Op de overzichtspagina Buiten gewoon groen staan alle afleveringen overzichtelijk bij elkaar.